plingela

jag

Överraskning

Kategori: Min

Fick en överraskning idag när jag öppnade kylskåpet när jag skulle göra lunch. Där på hyllan med sylt låg Jolines filt. Jag frågade varför den låg där och hon svarade för att den ska bli kall mamma den är mysigare då. Den låg där ända till kl tre när jag tog med den när vi gick till mamma. Den har legat i min jackficka från tre till åtta när hon gick och la sig. Skönt att veta att hon klara sig utan den på dagarna. 

Slut

Kategori: Min

Nu är äntligen julen slut. Julafton i tre dagar. Det tär på krafterna. Jobbigt att ha en stor släkt och en bonus släkt man inte har samma traditioner som och en mamma som vill ha sin del. 
Nu är det nyårs stressen kvar sen är det 4 års kalas stress och sen stress för att börja jobba. Det är mycket i december och januari. 
Nyår ja. Det ska vi nog inte ens börja prata om. Ska fira med syrran som vanligt och nu vill bror min me också. Då tyckte de att vi skulle vara hos dem på spirean. Hur tänkte de då??? Vi har två små barn som sover vid åtta. De har fyra stora killar som lätt är vakna till tolvslaget och så tycker de att vi ska vara hos dem. Ja vi kan käka ihop men sen går vi hem. 
Undrar varför allt alltid ska vara på deras vis???? Jag är minst med minst barn någon gång kan väl jag få bestämma??? Eller???

Äntligen

Kategori: Min

Då är dagen äntligen här. Julafton!!! Som alla har längtat. 
Tomten har fått mat av Joline. Så nu hoppas vi på många klappar från honom. Strumporna är fyllda så det blir nog stora leenden på morgonen. Även pappa Richards strumpor är klapp i. Som vanligt så är det en hel hög med klappar under granen men det är de värda. 
Nu sova för imorgon blir en lång dag. Sminket är klart ska bara fundera på hur det ska hålla. Kläd frågan är inte löst men förhoppnings vis sover Julia längre än fyrtio minuter imorgon så då kan jag fundera. 
GOD JUL alla. Hoppas det blir en underbar dag. En liten bild på ena sidan av granen. Allt fick inte plats på ett kort


Bio

Kategori: Min

Har avslutat söndagen med ett bio besök med mamma. Vi såg hobbit 2. Den var klart bättre än ettan. Att den Orlando Bloom va med var ju bara en trevlig överraskning. Klart snyggare i den här filmen än sagan om ringen filmerna. 
Det ska bli mycket roligt att se sista filmen. Ett spännande slut på denna men jag hoppas att nästa film inte blir så förutsägbar som den är upplagd att bli. 


Nästan färdig

Kategori: Min

Nu har vi nästan slagit in och köpt alla julklappar. Det är Richards familj som inte är klar men det är mest presentkort som ska till den familjen. 
Vi var i Norrköping igår och köpte de sista till barnen och lite födelsedags presenter till Joline. 

Ställde upp stora granen härom dagen och jag trodde att Julia skulle dit och pilla men nej hon tittade på den och sen gick hon runt den till sina leksaker utan att röra den. 
Idag blir det pepparkakshus. 

Måndag

Kategori: Min

Idag har vi haft vår söndag. Hade ju ingen slappat dag efter som det var kalas hela helgen. Så idag har vi gått i pyjamas ända fram till kl 14. Julia sov middag i sin pyjamas. 
Efter 14 så åkte vi till underbara Jenny, Stefan, Hanna och Pelle för lek och prat. Det var så länge sedan sist. Underbart mysigt och tack för julkorten som låg i brevlådan när vi kom hem. 

Födelsedag.

Kategori: Min

Idag är min födelsedag och den började med en sovmorgon till 09:50 då Linnea tyckte att jag skulle gå upp. När jag kommer ner för trappan så kommer Joline och ger mig en jätte kram och skriker grattis och inte långt efter henne kommer Julia och kramas. 
Senare på eftermiddagen var det kalas hemma hos brorsan. Hans bonus son Joel fyller den 16:de och ville fira på söndagen så vi slog ihop. Mycket trevligt. Kan köpa mycket nya kläder för jag har fått en massa presentkort. Så nu behöver jag någon som tycker att det är kul att shoppa för det gör inte jag. Kvällen avslutades med en kebab pizza från afrodite och avslutet på musikhjälpen. Mycket bra dag med familjen och mina underbara barn. 

Imorgon

Kategori: Min

Imorgon är ingen vanlig dag för då är det min födelsedag och den får jag inleda med sovmorgon. Whopp whopp. Det hör inte till vanligheterna att jag får sovmorgon. 
Nu är det dags att sova det har varit en intensiv dag. Har haft kalas med svärmor och fastrar och har bakat på förmiddagen så att de har fått sina favorit kakor. Vad gör man inte för att behaga. Fick ett super fint halsband av min barn (ja eller Richard). Imorgon blir det kalas igen fast hos brorsan. Gans bonus son fyller på måndag men ville fira hos brorsan så vi slog ihop. Kom just ihåg att jag ska ha med tårta så jag skulle ha gjort tårtbottnar ikväll. Får göra det efter min sovmorgon imorgon. Tur att kalaset börjar 15.
God natt. 

Lucia

Kategori: Min

Idag är det Lucia och Joline fick välja vart vi skulle fira. Valen var dagis eller öppna förskolan. Öppna förskolan vann. Skönt tycker jag. Dagis lucia var 07:00 och öppna var 10:00. Väl på öppna så struntade båda barnen i luciatåget. Tror Joline mest ville till öppna för att Emma och Måns skulle vara där. 😜👍
Men söta var de i sina tomteklänningar 



Vaken

Kategori: Min

Jaha då har Julia ännu en gång hostat sig vaken. Hon är glad och mysig men vill inte sova. Kan ju inte vara bra för henne att aldrig sova ordentligt en hel natt. Vet inte vad som är fel heller. Hon skriker liksom i sömnen eller så hostar hon. Jobbigt är det. Hoppas att det blir ändring när hon börjar på dagis. 
Ska prova att lägga henne i Jolines säng och se om det funkar. Hennes spjälsäng kanske är för liten för henne. Hon rör sig väldigt mycke när hon sover. Värt ett försök tycker jag iallafall. 

Hemma

Kategori: Min

Då är vi hemma igen efter en lång helg i Göteborg. Firade Ricjards 30 åts dag med resan. Vi har verkligen snälla barn. Ingen gnällde något speciellt när vi var borta. Ska tilläggas att orkanen Sven drog in och då gick vi på Liseberg och därifrån. 
Julmarknaden på Liseberg var super mysig. Var där både på torsdagen (när Sven kom) och på lördagen (när alla andra också var där). Vi kom iallafall där ifrån med lite vinster. 

Vi var även på Universeum och på Nordstan och myste. Bara Joline som fick följa med till Nordstan. Farmor och Krister satt barnvakt. Även lördag kvällen var vi lite ensamma på Liseberg. Då var mormor och morfar barnvakt. 

Rummet på Scandic opalen var fantastiskt. Hörnrum högst upp på 13:de våningen men panorama fönster. Stort rum med avskiljd väg så det vart nästan som två rum. Super när kidsen skulle sova. En super bra resa. 


Pepparkakor

Kategori: Min

Jag och Joline har bakat pepperkakor. Hon tyckte det var kul i två plåtar ungefär lika länge som jag tyckte det var roligt. Tror det var mer deg i magen än på plåten. Vi ska göra fler pepparkakor och även ett hus. Richard printade ut en mall. Det får bli ett projekt för nästa vecka för den här veckan finns det inte tid. Vi åker ju till Göteborg på torsdag och firar Richards 30 års dag. 

Advent

Kategori: Min

Nu är det första advent och första ljuset är tänt. I vårat hus är det advent. 
Advents fint blev det i vårt hus med stakar och julgardiner och änglaspel och kyrkan och i Jolines rum sitter min gamla ängel och skiner i fönstret. På tal om Joline hon satt och spelade på paddan när jag bytte gardiner i vardagsrummet när jag var klar tittade hon upp och såg jätte glad ut och så sa hon va fint du har gjort mamma. Hon är underbar.